21 Ιαν 2007

Robert Anton Wilson

masks of the illuminati


Επίσης, εξαιρετικό βιβλίο είναι οι "Μάσκες των Πεφωτισμένων", του Ρόμπερτ Άντον Ουίλσον, και είναι η πρώτη φορά που μεγάλος εκδοτικός οίκος στην Ελλάδα ασχολείται με αυτόν τον ανατρεπτικό συγγραφέα.

Σε μια εξαιρετικά τοποθετημένη αστυνομική υπόθεση, περιγράφονται τα μεγαλύτερα συνωμοσιολογικά μυστικά με τέτοιο στυλ που είναι δύσκολο να μην αναρωτηθούμε κατά πόσο μέσα στα πράγματα είναι ο συγγραφέας. Στην υπόθεση περιπλέκονται με ιδιαίτερα δημιουργικό τρόπο ο Τζέιμς Τζόυς, ο Αλβέρτος Αϊνστάιν και ο Άλιστερ Κρόουλι. Ο ταλαίπωρος ήρωας σερ Τζόν Μπάμποκ περνάει απίστευτες δοκιμασίες και ανατροπές μέχρι να καταλάβει αυτό που συμβαίνει γύρω του.

Ο Ουίλσον σε μια ικανοποιητικότατη μετάφραση από τον Χρήστο Καψάλη, δοκιμάζει τα όρια της λογοτεχνικής μας αντοχής με τις εμμονές του στο στυλ γραφής του Τζόυς και τον αποκρυφισμό. Άντε και με το καλό να δούμε και την τριλογία Ιλλουμινάτους στα Ελληνικά τώρα που γυρίζει.

Απογοητευτική η αισθητική του εξώφυλλου, που ο ανίδεος αγοραστής θα νομίζει ότι πρόκειται για άλλο ένα Ντανμπραουνικό βιβλίο που κυκλοφόρησε τώρα ενώ είναι του 1981.

Να προσθέσω ότι ο εκπληκτικός αυτός συγγραφέας, την "έκανε" στις 11-1-2007...



Δεν υπάρχουν σχόλια: